Langkau ke kandungan utama

Rumah kita yang jauh dari rumah: pangsapuri dikongsi yang bergaya

Ia bermula dengan iklan melalui dalam talian: “Dua orang ahli profesional muda mencari rakan ketiga di rumah flet untuk berkongsi pangsapuri dua bilik tidur mereka yang menyeronokkan.” Dan di sini mereka berada sekarang: tiga orang wanita dari penjuru dunia berbeza, meneroka bandar besar, baharu di pangsapuri eklektik yang tidak cukup bilik tidur sebagai tempat yang mereka sangat sukakan.

Sofa BACKSÄLEN berwarna kelabu dengan empat kusyen berselerak di hadapan meja makan dan kerusi dengan karya seni berbingkai pada dinding.
Sofa BACKSÄLEN berwarna kelabu dengan empat kusyen berselerak di hadapan meja makan dan kerusi dengan karya seni berbingkai pada dinding.

Menemui rakan

Walaupun mereka baru sahaja bertemu lebih setahun yang lalu, anda tidak pernah katakan tidak. Sangat rapat, mereka berkongsi banyak perkara, daripada pakaian mereka, sehingga kepada minat mereka terhadap warna, bunga dan karya seni. Ruang tamu mereka telah menjadi oda kepada persahabatan mereka: meriah dan dipenuhi barangan yang menyatukan mereka.

Vas bunga KONSTFULL dan lampu meja menyala pada meja konsol LISTERBY di penjuru bilik, dengan langsir di belakangnya.
Tiga orang rakan, sedang memegang minuman, ketawa di sofa di ruang tamu, dengan langsir corak bunga di belakangnya.

Dan kemudian ada tiga

Siapa kata perlukan bilik tidur untuk menjadi bilik! Sudah tentu bukan rakan ketiga rumah flet mereka. Dahulu hanya tingkap unjur, bersama-sama mereka tukarkan ceruk di ruang tamu mereka menjadi ceruk tidur yang selesa. Dengan bukunya di atas dan storan di bawah, dia hanya perlu menarik langsir tekstil merentasinya dan ruang benar-benar menjadi tempat seorang permaisuri.

Lihat semua tekstil
Alas HOLMVI berwarna kelabu-hijau cerah di atas kuilt berwarna merah jambu.
Almari berlaci KOPPANG, dengan lampu meja SNÖBYAR menyala, pada dinding dengan cermin LOMMARYD.
Lampu dinding GRÖNPLYM menyala pada dinding dengan para-para di bawah. Pada para-para ialah satu vas, fotograf berbingkai dan tumbuhan berpasu.
Penjuru bilik, dengan bidai ditutup separuh pada dua tingkap. Di atas tingkap mengelilingi para-para buku.
Meja dulang MARYD di sebelah katil dengan sarung kuilt NÄSSELKLOCKA di dalam relung bertingkap dengan tumbuhan pada belebas tingkap.
Lihat semua tekstil

Barang saya milik saya

Nasihat yang sangat berasas untuk kurangkan ketegangan di ruang kecil yang dikongsi: gunakan penyelesaian berasingan untuk storan harian. Barangan menjadi berselerak apabila lebih banyak barangan peribadi bercampur, tetapi dengan sedikit perancangan, para-para khas dan pencangkuk boleh memberikan ketenangan yang anda perlukan.

Lihat siri HAUGA
Lampu pendan SOLKLINT diperbuat daripada kaca jelas berwarna loyang/kelabu yang menyala dengan satu lagi lampu di belakangnya.
Lampu dinding SOLKLINT yang menyala dengan pencangkuk pusing KÄMPIG 3 cabang pada dinding di bawah, dengan pakaian digantung di sebelah kanan.
Cermin SVANSELE pada dinding, di sebelah kanan pintu, dengan bunga segar dan sebahagian daripada tingkap dalam pantulan.
Bangku HEMNES dengan storan kasut diletakkan koleksi kasut, dengan sebakul bunga segar di sebelah kanan.
Dua almari pakaian HAUGA berwarna putih dengan pintu gelangsar separa terbuka yang menampakkan lengan beberapa pakaian yang digantung.
Lihat siri HAUGA
Kerusi pusing BJÖRKBERGET dan meja LOMMARP dengan vas bunga dan buku nota di atasnya pada dinding karya seni berbingkai.

Tinggal bersama-sama dengan penuh keindahan

Menggabungkan seisi rumah? Pereka hiasan dalaman IKEA Hans Blomquist mempunyai beberapa petua untuk dikongsikan berkenaan membuat ruang dikongsi yang menarik, bersatu dengan menggabungkan, memadankan dan mendapatkan asas biasa.

Baca selanjutnya tentang berkongsi dengan rakan serumah

Libatkan saya

Meja makan ialah pentas mereka, tempat mereka menghidangkan makanan, berurusan dengan satu lagi pusingan kad dan menjamu selera bersama satu sama lain dengan kisah janji temu pertama. Tiada perkara lain yang mereka benar-benar sukakan daripada berkumpul di hadapan pintu selepas hari yang panjang di pejabat dan duduk untuk ketawa bersama-sama.

Lihat semua set makan malam
Ruang makan dengan meja EKEDALEN yang boleh dipanjangkan dikelilingi gabungan kerusi, salah satu daripadanya kerusi SAKARIAS dengan tempat letak tangan.
Koleksi piring sisi ENTUSIASM pada meja kayu, dengan kutleri, gelas minuman dan gelas wain SÄLLSKAPLIG.
Lihat semua set makan malam

Pelbagai jenis orang berkumpul

Mereka menjamu selera pada kebanyakan masa, tetapi apabila mereka perlukan sedikit keselesaan hidangan yang dimasak sendiri, mereka ada semua rempah tradisional dan kokot untuk merasai makanan yang membawa mereka kembali ke suatu tempat yang biasa, manakala membolehkan orang lain menemui sesuatu yang baharu.

Lihat kawasan dapur dan ruang makan penuh
Dinding dapur berjubin warna biru dengan selusur HULTARP dan pencangkuk berwarna loyang diletakkan jag, landas cencang dan gunting.
Mangkuk hidang GRÖNSAKER diperbuat daripada buluh, pengisar rempah INTRESSANT dan buku masakan terbuka pada permukaan kerja kayu.
Lihat kawasan dapur dan ruang makan penuh

Hai keseimbangan kerja-kehidupan!

Kerja impian disertakan dengan waktu bekerja yang lama, jadi ini ialah ruang yang dia boleh berseronok dengan aktiviti lain. Dia menghiasi bilik tidur dalam warna merah jambu lembut, kelabu tua dan biru yang menenangkan – kontras yang mengalu-alukan kedatangan pada hari bekerja yang pasti sibuk.

Lihat semua katil upholsteri
Cermin ALMARÖD disandarkan pada dinding dengan almari pakaian terbuka HAUGA di sebelahnya. Selusur almari pakaian dipenuhi pakaian.
Seorang wanita membaca majalah sedang duduk di bawah sarung di atas katil storan upholsteri IDANÄS berwarna merah jambu cerah.
Lihat semua katil upholsteri

Anda hanya perlukan cinta dan sambungan WiFi yang stabil

Walaupun ada orang yang mungkin merasakan dia melakukan perkara yang orang lain tidak mahu lakukan, bilik tidur lebih kecil tepat apa yang dia inginkan: ruang untuk satu katil loteng dan sofa kecil, tetapi paling penting, ruang untuk CPU sangat pantas dan skrin.

Lihat bilik tidur penuh
Bilik tidur dengan katil loteng VITVAL dengan sofa dan meja sisi BURVIK di bawah dan selusur pakaian dan pakaian digantung di sisinya.
Lampu pendan SÖDÅKRA menyala pada dinding berwarna karamel, di tingkap, dengan dahan tumbuhan di antaranya.
Seorang wanita dengan minuman sedang duduk di tempat duduk di sebelah tingkap di sebelah meja ALEX dan kerusi persidangan MULLFJÄLLET.
Gambar dekat katil loteng VITVAL dengan sarung bercorak bunga warna hitam dan putih, dengan lampu dinding berwarna hitam mencerahkan ruang.
Pembesar suara Bluetooth ENEBY boleh dialihkan pada penjuru unit laci ALEX di sebelah mangkuk kayu diletakkan gulungan kertas berwarna coklat.
Lihat bilik tidur penuh

Saat-saat untuk saya

Ia peraturan tidak bertulis yang mereka semua patuhi: keperluan untuk sedikit masa bersendirian dan ruang adalah benar, dan bilik mandi ialah tempat milik anda sepenuhnya. Jadi, tutup pintu yang berkeriang-keriuk, berikan diri anda mandian panas yang lama dan biarkan topeng muka itu melakukan keajaibannya.

Lihat lebih banyak inspirasi bilik mandi
Bakul kain cucian SALUDING diperbuat daripada buluh pada dinding berjubin corak pucuk rebung warna merah jambu, dengan sebahagian daripada troli RÅSKOG di latar belakang.
Penjuru bilik mandi dengan dinding berjubin warna merah jambu, menampakkan tempat mandi, kabinet bawah sink, kabinet tinggi dan kabinet cermin.
Lihat lebih banyak inspirasi bilik mandi