Langkau ke kandungan utama

Tiada yang lebih, tiada yang kurang

Tekanan kehidupan di bandar membuatkan pasangan ini teringin merasai kehidupan yang lebih perlahan, sederhana dan prihatin – walaupun bayi mereka belum lahir lagi. Selain itu, walaupun menjadi ibu bapa mengubah kehidupan mereka sepenuhnya, mereka menyedari bahawa ia tidak sepatutnya mengubah cara mereka mahu terus hidup. Pangsapuri kecil mereka yang nyaman dan selesa menggambarkan kesederhanaan kehidupan: dilengkapi hanya dengan barang-barang yang diperlukan dan disayangi oleh keluarga kecil yang baharu ini, dengan memikirkan tentang masa kini dan masa depan. Yang paling baik, tidak disangka-sangka juga pada harga yang rendah.

Unit rak dengan pintu buluh IVAR mewujudkan ruang storan dan juga pameran di ruang tamu biasa yang hangat.
Pasangan muda memeluk bayi baru lahir mereka.

Dapat bertahan lama

Setiap item di rumah mereka dipilih dengan memikirkan tentang jangka panjang – reka bentuk yang abadi yang akan mereka sukai buat selama-lamanya dan juga kualiti tahan lama yang dapat bertahan selama bertahun-tahun. Bahan semula jadi seperti kayu, buluh dan kapas daripada sumber yang lebih lestari digunakan di seluruh rumah, mewujudkan suasana yang tenang dan peka sentuh.

Lihat ruang tamu yang lengkap
Pelan lantai berilustrasi pangsapuri satu bilik tidur dengan gabungan ruang tamu dan ruang makan.
Vas kaca DRÖMSK berisi dahan pokok ara yang biasa menambah sentuhan kehijauan yang menenangkan.
Dua unit laci beroda IDÅSEN berwarna coklat keemasan ditempatkan di bawah kabinet IVAR lekap dinding yang dibuat daripada kayu pain.
Sarung kusyen HILDAMARIA yang dibuat daripada 100% kapas dan menampilkan jalur-jalur berwarna hijau dan kuning air semula jadi.
Bahan-bahan semula jadi merupakan pilihan utama di ruang makan ini, dengan kabinet IVAR yang dibuat daripada kayu pain dan set meja makan VOXLÖV yang dibuat daripada buluh.
Lihat ruang tamu yang lengkap

Kalaulah bayi disertakan dengan manual arahan! Lihat cara pasangan ini menyesuaikan diri dengan kehidupan baharu mereka sebagai ibu bapa, berusaha sedaya upaya mereka untuk menyelitkan waktu tidur dan makan mereka antara waktu penjagaan bayi.

Dua chaise longue KIVIK diletakkan sebelah-menyebelah untuk mewujudkan pulau keselesaan di tengah-tengah ruang tamu ini.
Daripada menggunakan sofa biasa, pasangan ini memilih dua chaise longue, sebelah-menyebelah. Tempat yang sangat selesa untuk berpelukan atau berlingkar semasa tidur petang.

Hans BlomquistPereka hiasan dalaman

Saat-saat penting

Daripada ketawa berdekit-dekit pertama bayi kepada menikmati secawan teh dengan tenang, memang berbaloi meluangkan masa untuk saat-saat penting yang berlaku sekejap sahaja dalam kehidupan. Lebih mudah dikatakan daripada dilakukan apabila anda merupakan ibu bapa baharu, kan? Mujurlah, dengan snek sedia dimakan dan ramuan yang siap, dapur amat teratur mereka membantu mereka menjimatkan masa yang berharga untuk melakukan hal yang benar-benar penting.

Lihat lebih banyak dapur
Satu pasangan menikmati waktu minum teh dengan tenang di meja STENSELE meja, dengan lampu pendan MISTERHULT tergantung di atas.
Masa minum teh pada waktu pagi yang tenang menampilkan cerek METALLISK dan koleh IKEA 365+ kaca jernih.
Lihat lebih banyak dapur

Dapatkan penampilannya

Kayu berwarna cerah dan aksesori berwarna hitam merupakan pilihan utama dalam gaya rumah ini, dengan warna hijau dan kuning keemasan yang terang.

Kedamaian dan ketenangan

Walaupun corak tidur telah berubah sejak kehadiran teman sebilik yang comel, prinsip keselesaan dan ketenangan masih diamalkan di dalam bilik tidur ini. Kelengkapan tidur kapas yang lembut apabila bersentuhan dengan kulit dan storan yang tidak berselerak menyediakan asas untuk ruang tidur kongsi yang bagaikan mimpi ini.

Lihat bilik tidur lengkap
Serahi dengan penyumbat IKEA 365+ dan gelas DYRGRIP berisi air terletak di atas meja sisi katil.
Kelihatan sepintas lalu bilik tidur yang hangat dan menarik dengan katil GJÖRA kayu birch dan terendak lampu pendan REGOLIT yang dibuat daripada kertas.
Lihat bilik tidur lengkap

Asas membawa bayi pulang

Apakah yang anda benar-benar perlukan untuk menyambut kepulangan bayi baru lahir? Pendapat pasangan ini: tidak banyak! Sudut bayi di penjuru bilik tidur dilengkapi dengan kelengkapan perlu sahaja. Setiap item dibuat daripada bahan berkualiti yang serba guna dan dalam warna yang abadi yang akan mengikuti tumbesaran bayi anda sehingga dia mula bertatih dan meningkat dewasa.

Lihat semua produk bayi
Gabungan katil bayi SNIGLAR dengan storan dinding FLISAT yang dibuat daripada kayu semula jadi mewujudkan sudut asuhan yang nyaman dan selesa.
Beraneka jenis tekstil bayi yang dibuat daripada 100% kapas, termasuk selimut SOLGUL dan kain muslin LEN.
Lihat semua produk bayi

Tempat kain cucian bertemu dengan ketenangan

Salah satu misteri besar dalam kehidupan: bagaimana dengan tambahan seorang anak kecil boleh menyebabkan kain cucian kelihatan dua kali ganda! Dua bakul besar mengurus muatan tambahan, dibuat daripada kayu poplar padu yang bersepadu dengan perabot lain yang dibuat daripada kayu birch dan buluh di dalam bilik mandi.

Bilik mandi dengan kabinet bilik mandi GODMORGON/TOLKEN dan cermin LINDBYN pada dinding.
Dua bakul kain kotor BRANKIS yang diletakkan sebelah-menyebelah di dalam bilik mandi berjubin berwarna hijau.
Bekas storan bilik mandi DRAGAN yang dibuat daripada bahan seperti buluh dan gabus dengan botol di belakangnya.
Tuala SALVIKEN berwarna antrasit dan kuning air gelap tergantung pada cangkuk.
Balang bilik mandi dengan kandungan warna yang berlainan dan berus kayu di atasnya.

Memberikan sebelum mendapatkan

Jadi, anda berjaya mengurangkan keperluan dalam kehidupan dan rumah anda – tetapi bagaimana untuk mengekalkannya sebegitu? “Falsafah pintu depan” keluarga ini tidak pernah mengecewakan mereka: untuk apa saja yang baharu yang masuk melalui pintu depan mereka, mereka perlu memberikan sesuatu kepada orang lain. Hasilnya? Tiada keadaan berselerak atau pembelian mengikut gerak hati – baik untuk kesejahteraan mereka dan juga kewangan mereka. Untuk lebih banyak petua tentang mencipta rumah yang minimal (tetapi sesuai didiami!), pereka hiasan dalaman Hans Blomquist ada banyak kebijaksanaan untuk dikongsi.

Baca lebih lanjut tentang mengurangkan keperluan di rumah anda
Papan memo SVENSÅS yang dibuat daripada papan gentian dan gabus dengan pelbagai item kertas disematkan padanya.
Rak pakaian TURBO berwarna hitam, digabungkan dengan para lekap dinding, menghasilkan penyelesaian storan pakaian di ruang depan.
Cermin NISSEDAL di ruang depan diterangi oleh lampu kerja/dinding SKURUP pada dinding berhampiran.
Lima penyangkut BUMERANG pada rel pakaian, dengan pelbagai item pakaian tergantung padanya.
Ruang depan dengan penyelesaian lekap dinding seperti kabinet berpintu IVAR, papan memo SVENSÅS dan lampu kerja/dinding SKURUP.
Baca lebih lanjut tentang mengurangkan keperluan di rumah anda

Langkah masuk ke dalam rumah lain