Перейти до інформації про товар

Політика обробки персональних даних

Про Політику обробки персональних даних

Ця політика обробки персональних даних (далі — "Політика") пояснює, як саме ТОВ «ІКЕА Рітейл Україна», ЄДРПОУ 42277650, що знаходиться за адресою: 03150, Україна, м. Київ, вул. Ділова, 5, корпус 2 (далі — «ІКЕА») збирає, використовує, зберігає та іншим чином обробляє ваші персональні дані. IKEA зобов’язана захищати ваші персональні дані та поважати вашу конфіденційність, наскільки це можливо в громадських місцях, таких як наші магазини. Будь ласка, уважно прочитайте цю Політику, щоб дізнатися, чому і як ми збираємо, використовуємо та іншим чином обробляємо ваші дані.

IKEA є «власником» персональних даних, які ми збираємо, тобто суб'єктом господарювання, який визначає цілі та засоби обробки персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», Закону України «Про рекламу», Конституції України та інших нормативних актів України.

До персональних даних можуть входити, зокрема: ідентифікаційні дані (прізвище, ім'я та по батькові), адреса проживання, поштовий індекс, контактний телефон, дата народження, електронна адреса, історія та реквізити покупок в Інтернеті та фізичних магазинах, візуальне зображення та голос (наприклад, відеокадри з обличчям та/або тілом із записів відеосистеми у фізичних магазинах та голос, записаний під час дзвінків на гарячу лінію IKEA або до Центру підтримки клієнтів) тощо.

Надавши ваші персональні дані IKEA, включно з усіма даними, зібраними IKEA під час або після ваших відвідувань Інтернет-магазину та фізичних магазинів IKEA, ви даєте свою добровільну та безумовну згоду на їхню обробку (зокрема, передавання третім сторонам та/або транскордонне передавання) компанією IKEA та/або її партнерами та/або будь-якими постачальниками товарів чи послуг для будь-яких законних цілей та будь-яким чином на розсуд IKEA. Якщо ви бажаєте отримати більше інформації щодо ваших персональних даних або цієї Політики, будь ласка, зв’яжіться з нами:

Назва компанії: ТОВ «ІКЕА Рітейл Україна»
Адреса: 03150, Україна, м. Київ, вул. Ділова, 5, корпус 2
Телефон: +38 (044) 496-31-40
Електронна пошта: retail.info.ua@ikea.com

Ми збираємо ваші персональні дані, якщо вони стосуються ваших потреб як споживача чи нашої діяльності (наприклад, коли ви купуєте та/або замовляєте у нас товари та/або послуги (зокрема, під час реєстрації в програмі IKEA Family або звернення до Центру підтримки клієнтів IKEA, а також коли ви підписуєтеся на розсилання новин, берете участь в опитуванні клієнтів або надаєте відгуки про наші товари та послуги тощо).

Як правило, ми отримуємо ваші персональні дані безпосередньо від вас, коли ви замовляєте певні товари чи послуги, заповнюєте певну форму, або коли ми збираємо дані шляхом спостереження (наприклад, через камери безпеки).

Ви можете знайти більше інформації про випадки та обставини для збору ваших персональних даних нижче у розділі «Для чого ми використовуємо ваші персональні дані?». Пам’ятайте, що ця інформація стосується лише деяких можливих способів використання ваших особистих даних, які ви можете надати нам, відвідавши наш фізичний або інтернет-магазин та/або наші веб-сайти, придбавши у нас товари або скориставшись нашими послугами. У кожному конкретному випадку ви отримаєте додаткову чітку інформацію про мету обробки ваших даних, а у певних випадках (наприклад, для прямого маркетингу) ми додатково попросимо вашої чіткої згоди.

Ми не використовуємо ваші персональні дані для маркетингових цілей, якщо ви не погодилися на це. Якщо ви бажаєте отримувати від нас детальну інформацію про наші товари, послуги, пропозиції та акції, підпишіться на розсилання новин під час реєстрації у програмі IKEA Family. Ви можете знайти більше інформації у розділах «Маркетинг» та «Програма IKEA FAMILY» нижче.

Усі ваші персональні дані обробляються конфіденційно та захищаються компанією IKEA та/або нашими надійними партнерами (див. розділ «Чи надає IKEA мої дані третім особам?» нижче для додаткової інформації).

Типовими категоріями даних, які ми збираємо від клієнтів IKEA, є такі: ім’я, адреса, дата народження, стать, бажана мова, платіжна адреса, адреса доставки, фінансова інформація, зокрема, ваша кредитна чи дебетова картка та інша платіжна інформація, яку ви надаєте під час заповнення форм на веб-сайтах IKEA, здійснення оплати в магазині IKEA або на веб-сайті IKEA чи спілкування з нами телефоном або електронною поштою, а також історія придбання товарів і послуг IKEA та додаткові дані, якими ви добровільно вирішили поділитися з нами.

Ми збираємо ваші дані шляхом спостереження (наприклад, за допомогою камер безпеки), оскільки їхня обробка потрібна для захисту законних інтересів (наприклад, власності IKEA) або життєво важливих інтересів суб'єкта даних чи іншої фізичної особи (наприклад, захист вашої особистої безпеки та власності або безпеки та власності співробітників IKEA та інших осіб).

Пам'ятайте, що ви маєте право в будь-який момент вимагати від IKEA:

• надати вам доступ до своїх персональних даних

Ви можете запитати підтвердження IKEA щодо того, чи обробляються ваші персональні дані, та, за ствердної відповіді, доступ до персональних даних і такої інформації:

(а) цілі обробки.

(б) категорії персональних даних.

(в) одержувачі або категорії одержувачів, яким були або можуть бути розголошені персональні дані, зокрема, одержувачі з інших країн, міжнародні організації або інші треті сторони.

(г) передбачений період зберігання персональних даних за наявності.

(ґ) наявність права вимагати виправлення або видалення неправильних персональних даних, обмеження обробки персональних даних або заперечення проти такої обробки.

(д) право подати скаргу до наглядового органу.

(е) якщо персональні дані не збираються від суб'єкта даних, будь-яка інформація про їхнє джерело.

(є) наявність автоматизова-ного прийняття рішень, зокрема профілювання.

• виправити помил-ково вставлені дані

Ми хочемо переконатися, що ваші персональні дані є точними та актуальними. Ви можете звернутися до нас, щоб виправити або видалити неточні або застарілі дані.

• видалити ваші персональні дані

Ви можете попросити нас видалити ваші персональні дані, якими ми володіємо. Якщо ваші персональні дані потрібні для виконання певного договірного зобов’язання IKEA перед вами або для того, щоб IKEA виконала певні правові зобов'язання (наприклад, податкового законодавства), ваш запит може бути відхилений.

• обмежити обробку ваших персональних даних

Ви можете попросити нас припинити обробку ваших особистих даних, які ми зберігаємо вас, якщо:

а) ви оскаржували точність ваших персональних даних протягом строку, що дозволяє нам перевірити точність персональних даних.

б) нам більше не потрібні персональні дані для цілей обробки, але вони потрібні для встановлення, виконання чи захисту правових вимог.

в) ви заперечуєте проти обробки на підставах, які IKEA вважає законними, протягом строку, який дозволяє нам перевірити, чи переважають законні підстави для обробки над вашими.

г) обробка відбувається за згодою (наприклад, для прямого маркетингу), ви можете відкликати цю згоду в будь-який час, включно з профілюванням у обсязі, пов'язаним із такою обробкою.

Для здійснення будь-якого з перерахованих прав зв’яжіться з нами за контактними даними IKEA, зазначеними вище у розділі «Про Політику обробки персональних даних».

Ви можете звернутися до нас, щоб обговорити з нами будь-які ваші права.

Якщо ви не задоволені тим, як ми використовуємо ваші дані або нашою відповіддю на будь-яке здійснення цих прав, ви можете подати скаргу до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини www.ombudsman.gov.ua, який регулює обробку персональних даних в Україні.

Захист ваших персональних даних є важливим для IKEA, тому ми вживаємо всіх необхідних заходів для цього. Зібравши ваші персональні дані, ми зберігаємо їх у безпечних умовах. Ваші персональні дані захищені від несанкціонованого доступу, розкриття, використання, зміни чи знищення.

Оброблені дані переважно зберігаються в приміщеннях IKEA та ІТ-системах, але іноді ми можемо зберігати дані на серверах наших надійних постачальників послуг.

Ми можемо надати ваші персональні дані нашим афілійованим компаніям IKEA в інших країнах та/або нашим надійним партнерам за межами групи компаній IKEA, які обслуговують наші ІТ-системи чи надають послуги нам або вам від імені IKEA, наприклад, для маркетингових, фінансових, рекламних цілей, а також для обробки платежів, доставки та надання інших послуг у магазинах та поза їхніми межами. Втім, ці постачальники послуг зобов’язані за відповідними угодами використовувати дані, довірені їм, лише згідно з нашими інструкціями та з чітко визначеною метою. Ми також зобов’язуємо їх належно захищати ваші дані від втрати, спотворення або несанкціонованого доступу та зберігати їх у таємниці.

Ми не надсилаємо окремі сповіщення про кожен момент передавання ваших персональних даних третій стороні.

Як відомо, IKEA є міжнародною компанією, тож ми співпрацюємо з іншими компаніями групи IKEA. Це означає, що іноді ми ділимося вашими особистими даними в межах групи компаній IKEA за допомогою ІТ-системи нашої групи.

До того ж, ваші певні персональні дані можуть оброблятися за межами України або Європейського Союзу нашими партнерами, які надають послуги від імені або для групи компаній IKEA. Однак угоди, укладені з такими компаніями, зобов'язують їх обробляти ваші дані, застосовуючи спеціальні заходи безпеки відповідно до законів та норм, чинних у відповідній країні, в Україні та в країнах-членах Європейського Союзу.

IKEA зберігає ваші персональні дані лише доки вони потрібні для досягнення конкретної мети обробки, з якою вони були зібрані. Ви можете знайти більше інформації про строки зберігання певних типів даних у розділі «Для чого ми використовуємо ваші персональні дані?»

Ми використовуємо ваші персональні дані переважно для виконання наших договірних зобов’язань перед вами, але часом також для покращення процесу придбання товарів, прямого маркетингу та з міркувань безпеки. Натисніть на один із заголовків нижче, щоб дізнатися більше інформації про цільові та правові підстави збору даних.

Купуючи товари особисто в одному з магазинів IKEA або через веб-сайт IKEA, залежно від конкретного випадку, вас можуть попросити надати персональні дані, необхідні для правильної обробки вашої покупки. Особливо це потрібно, якщо ви, крім придбання наших виробів, вирішите скористатись однією з послуг, наприклад доставкою чи складанням. Окрім того, під час обробки вашого замовлення, щоб переконатися, що надана вами особиста та фінансова інформація є точною, ми використовуємо платіжні системи надійних третіх сторін, щоб гарантувати безпеку платежу та захистити ваші реквізити від шахрайства. Якщо ви бажаєте оплатити товари та послуги в Інтернеті, IKEA будуть потрібні платіжні дані, зокрема номер вашої кредитної чи дебетової картки, термін дії картки, CVV-код, а також адреса доставки.

Для того, щоб товари та послуги, які ви купуєте у нас, були доставлені за правильною адресою, ми співпрацюємо з надійними зовнішніми партнерами та ділимося з ними особистою інформацією, потрібною для надання відповідних послуг (зокрема, вашим ім’ям, адресою доставки та побажаннями щодо доставки, наприклад, часом, коли ви бажаєте отримати доставку).

IKEA FAMILY — це наш клуб, відкритий для всіх повнолітніх осіб. Детальну інформацію про програму IKEA FAMILY можна знайти тут.

Під час вступу до IKEA FAMILY ми запитаємо у вас персональні дані, необхідні для реєстрації вашого профілю. Крім того, у вашому профілі IKEA FAMILY буде відображатися інформація про товари, придбані за членською карткою, дані про рахунки, видані для вас, і, за вашої окремої та чіткої згоди, дані про історію вашої взаємодії з нашими веб-сайтами. Ми використовуємо ваші персональні дані, щоб краще розуміти ваші потреби та побажання, готувати пропозиції та надавати вам інформацію про товари та послуги, які можуть вас зацікавити. В рамках Програми також розсилаються новини та SMS-повідомлення, що містять дані про наявні пропозиції для вас. Ця інформація надсилається лише у випадку, якщо ви дали відповідну згоду в реєстраційній формі IKEA FAMILY або на веб-сайті IKEA.

Дані, надані нам для керування профілем IKEA FAMILY, зберігаються протягом усього строку вашого членства.

Якщо ви звертаєтеся до нашого Центру підтримки клієнтів (наприклад, щоб отримати інструкції зі складання або повернути товар, яким ви не задоволені, тощо) безпосередньо в магазині IKEA або за допомогою будь-якого доступного способу зв’язку, нам потрібна ваша контактна інформація для вирішення питання, з яким ви звернулися до нас. Вона буде використовуватися лише з цією метою. У певних випадках ми користуємося послугами третіх осіб, яким ми довіряємо ваші дані лише в обсязі, потрібному для вирішення вашого питання (наприклад, авторизовані сервісні центри для обслуговування електротоварів, які ви придбали у нас, постачальники послуг доставки тощо) відповідно до розділу «Чи надає IKEA мої дані третім особам?». У такому разі вони можуть бути постачальниками послуг із транспортування та складання, а також із технічної підтримки ІТ-систем IKEA.

Також ви можете звернутися до Центру підтримки клієнтів IKEA, щоб придбати товари IKEA телефоном. Для придбання товарів телефоном IKEA обробляє ваші дані, зокрема: ім’я та прізвище, адреса доставки, номер телефону, електронна адреса. Загалом, ці дані ви надаєте добровільно, але, якщо цього не зробити, це може призвести до неможливості виконати замовлення чи доставку.

Ваша розмова з Центром підтримки клієнтів IKEA буде записана. Записи використовуються для засвідчення змісту розмови, а також для покращення якості обслуговування. Записи зберігаються протягом 1 року. Якщо ви не бажаєте записувати свою розмову з працівником IKEA, ми пропонуємо вам використовувати інші способи зв’язку — наприклад, контактну форму або відвідування магазину IKEA.

Для того, щоб ваша дитина скористалася послугами дитячого майданчика IKEA «Смоланд», ви повинні заповнити реєстраційну картку, зазначивши такі дані: ім’я та вік дитини, ім'я законного опікуна, його/її адресу, телефон, а також ваш підпис. Усі ці дані потрібні для безпеки дітей, які відвідують «Смоланд».

Якщо ви повідомляєте нам про особливі потреби дитини, ми також можемо запитати у вас загальну інформацію про стан здоров'я нашого маленького гостя. Однак ми обробляємо ці дані лише за вашою чіткою згодою.

Ми зберігаємо дані, зібрані на майданчику «Смоланд», протягом 1 року.

Ми також можемо збирати ваші персональні дані, коли ви відвідуєте веб-сайти IKEA (для продажу товарів або облаштування помешкання). Ці дані обробляються з певною метою, про яку ми повідомляємо до моменту збору (наприклад, для здійснення онлайн-продажу, збереження створеного вами списку покупок, дизайн-проекту інтер'єру тощо). У такому разі ненадання особистих даних може обмежити можливість здійснення онлайн-продажу або ускладнити процес придбання товарів.

Для підтримки нашого веб-сайту та його належного функціонування, IKEA використовує технологію, загальновідому як «cookies». «Сookies» — це невеликі текстові файли, які зберігаються у веб-переглядачі або на жорсткому диску вашого комп’ютера чи мобільного пристрою під час відвідування веб-сторінки або програми. Файли «cookies» полегшують користування нашим веб-сайтом і запам'ятовують ваші налаштування, тому вам не потрібно вводити свої дані знову і знову. Файли «cookies» також показують, що цікавить вас та інших відвідувачів нашого веб-сайту, допомагаючи всім полегшити процес користування ним.

Зазвичай ми використовуємо такі файли «cookies»:

  • Основні. Певні файли «cookies» є важливими для належного функціонування нашого сайту. Наприклад, ці файли дозволяють вам увійти до свого облікового запису IKEA, додавати товари у свій кошик та оформити замовлення. Без них деякі частини нашого сайту просто не працюватимуть як слід.
  • Функціональні «cookies». Вони полегшують користування сайтом, запам'ятовуючи ваш вибір.
  • «Сookies» для продуктивності. Ці файли повідомляють нам про те, як ви користуєтеся сайтом, допомагаючи вдосконалювати його. Наприклад, вони підраховують кількість відвідувачів нашого веб-сайту та показують навігацію користувачів. Це допомагає покращити роботу нашого сайту, зокрема, полегшуючи пошуки користувачам.
  • «Сookies» для перенаправлення. Ці файли (їх також називають рекламними «cookies») використовуються для передавання рекламованого контенту відповідно до ваших вподобань, а також для відстеження ефективності наших рекламних кампаній на сторонніх веб-сайтах. Такі файли «cookies» розміщуються на нашому веб-сайті нашими сторонніми постачальниками послуг, вони можуть запам’ятовувати вашу активність на веб-сторінках і повідомляти нам демографічні дані, наприклад, ваш вік та стать. Записуються та використовуються лише анонімізовані дані з метою надавати вам інформацію, яка вас стосується.

Щоб відмовитись від використання файлів «cookies», вам потрібно змінити параметри налаштувань «cookies» вашого переглядача.

Більше інформації про файли «cookies» ви можете знайти тут.

Веб-сайти IKEA можуть містити посилання на веб-сайти третіх осіб або від них. Ця Політика стосується лише цього веб-сайту, тому, перейшовши на інший веб-сайт, вам слід прочитати його власну політику конфіденційності.

IKEA бажає надсилати вам інформацію про наші товари та послуги, які могли б вас зацікавити. Однак ми можемо надсилати вам такі маркетингові матеріали лише за вашої згоди. Зауважте, що, погодившись отримувати наші маркетингові повідомлення, ви можете легко відмовитися від них у будь-який час.

Якщо ви більше не хочете, щоб до вас зверталися з маркетинговою метою, натисніть кнопку «скасувати підписку» в кінці нашого маркетингового повідомлення (електронний лист/розсилання новин).

IKEA використовує систему відеоспостереження CCTV для гарантування безпеки, виявлення злочинів та моніторингу. Ми зберігаємо інформацію, зібрану відеоспостереженням, щонайбільше 40 днів. Ці дані знаходяться в безпечному середовищі, а доступ до них надається лише кваліфікованому персоналу охорони.

З цією метою ми проводимо постійне відеоспостереження певних територій магазину та навколо нього (наприклад, певних відділів продажу, кас, автостоянок, складу самообслуговування). Ми не здійснюємо відеоспостереження у місцях, де це може призвести до порушення вашої конфіденційності (наприклад, туалети). Ми також не використовуємо записані зображення з будь-якою іншою метою та не проводимо додаткових аналізів. Доступ до записів надається лише невеликій групі наших довірених працівників, і вони нікому не передаються, за винятком компетентних органів, або як докази під час судочинства. Ми обмежили час зберігання записів до 40 днів, після чого вони автоматично перезаписуються, без можливості відновлення. Знак відеоспостереження розміщується у всіх приміщеннях, де відбувається відеоспостереження.

Ми можемо запитати певні персональні дані учасників таких заходів, щоб ефективно провести їх та виконати свої зобов’язання відповідно до законодавства, зокрема, для присудження призів. Запитавши ваші персональні дані, ми також повідомимо вам мету обробки цих даних та ваші права. Дані, зібрані для потреб таких заходів, переважно зберігатимуться до їхнього завершення, за винятком випадків, коли їх потрібно зберігати згідно з чинним законодавством (наприклад, інформацію про присуджені призи) або повідомляти їх третім сторонам. Організовуючи подібні заходи, ми часто співпрацюємо із зовнішніми компаніями відповідно до розділу «Чи надає IKEA мої дані третім особам?». Це можуть бути, наприклад, агенції, що спеціалізуються на організації таких заходів, або співорганізатори заходів.

Ви можете добровільно надати нам таку інформацію, як ваші вподобання щодо товарів, причини придбання виробу, певні дані про вашу родину та спосіб життя — завдяки цьому ми зможемо дізнатися більше про ваші інтереси та полегшити процес придбання товарів.

Ви також можете надати нам цю інформацію, заповнивши гарантійний талон на виріб, який ви придбали в IKEA. Крім того, ми можемо отримувати дані такого типу, якщо ви реєструєте або купуєте спеціальні пропозиції IKEA, купони зі знижкою або інші акції.

У кожному з перерахованих вище випадків ми завжди намагаємося надати вам належну інформацію щодо обробки ваших даних.

Ми регулярно переглядаємо нашу Політику та публікуємо усі оновлення на цій веб-сторінці.