Treci la conţinutul principal

Vizită acasă: un apartament într-o fostă şcoală

Crearea de zone distincte într-un spaţiu deschis poate face ca o încăpere să pară... mai multe! Când directorul creativ al IKEA FAMILY Magazine, Jules, s-a mutat în apartamentul său din Londra, a recreat spaţiul şi a obţinut o casă întreagă într-o singură cameră.

O sufragerie şi un living cu pereţi albi.
O sufragerie şi un living cu pereţi albi.

Foloseşte mobilier de şezut în loc de pereţi

Foloseşte mobilier de şezut pentru a crea o sufragerie într-un colţ al unui spaţiu deschis. Jules a adus cu ea o canapea cu 2 locuri din fosta locuinţă, a adăugat 2 fotolii IKEA şi un covor pentru a crea un loc de socializare în jurul măsuţei de cafea.

O bucătărie pe gustul tău

Jules a dorit să aibă o bucătărie pe un perete pentru a lăsa senzaţia de spaţiu deschis aşa că a amenajat-o pe un perete lung. Vezi aici cum a organizat bucătăria.

O insulă improvizată

O masă atent poziţionată poate fi la fel de eficientă ca o insulă de bucătărie. Masa de sufragerie a lui Jules este potrivită pentru ca prietenii să se adune la socializare şi foloseşte şi ca bufet pentru gustări şi băuturi.

Relaxează-te în felul tău

Relaxează-te aşa cum îţi place! La mezanin, Jules a aranjat spaţiul unde petrece cel mai mult timp. Sufrageria de jos este pentru socializare, iar aici se poate deconecta la un film.

Separă spaţiul

Defineşte diferitele zone ale unui spaţiu deschis, pentru a crea o atmosferă intmă. Dormitorul lui Jules este parte din zona de relaxare, dar corpurile de iluminat, oglinda şi noptiera creează impresia că este o cameră separată.

Un spaţiu de lucru pe perete

Biroul de acasă nu trebuie să fie într-o cameră separată. Jules a ales o masă IKEA PS care să folosească drept birou. Agaţă obiectele de decor pe perete.

O casă transformată

‘Am schimbat tot când m-am mutat – am recreat întreg spaţiul,’ spune Jules. ‘Dar casa a crescut gradat, organic. Am adăugat pe rând plante, obiecte de decor şi obiecte personale pe pereţi.’

O casă deschisă

Apartamentul lui Jules este în Londra, într-o fostă şcoală. A refăcut complet spaţiul imediat ce s-a mutat aici pentru a crea un spaţiu deschis, împărţit în zone diferite.

Ne place când clienţii sunt creativi cu produsele noastre. Dar te rugăm să ai în vedere faptul că modificarea produselor înseamnă că acestea nu pot fi revândute şi nu pot fi folosite în scopul lor original, ceea ce înseamnă că vei peride garanţia şi dreptul de retur.

Realizat de

Stilist de interior: Katie Phillips
Foto: Benjamin Edwards
Decor la mezanin: Polly Wreford and Mary Norden, uspublishing.co.uk
Decor în ultima imagine: Pernilla Warnhammar