Wizyty w domach: pokój dziecka pełen osobistego charakteru

Pokój dziecka z niebieskimi ścianami i monochromatyczną pościelą.

Wizyty w domach: pokój dziecka pełen osobistego charakteru

Niezależnie od wielkości pomieszczenia, pokój dziecka może wyrażać rozwijającą się osobowość na wiele sposobów. Zobacz pomysły Olivii (9) i jej rodziców na wyjątkowy pokój...

Łóżko z monochromatyczną pościelą i szarym zagłówkiem.

Zamień coś zwykłego w coś osobistego. Przerabianie i dekorowanie to coś, co można robić wspólnie - mama Olivii, Pati, uwielbia wykorzystywać niedrogie akcesoria do majsterkowania, aby nadawać przedmiotom osobisty charakter. Zagłówek Olivii jest zrobiony ręcznie z watoliny i tkaniny IKEA. Mniejsze projekty to m.in. ozdobienie doniczek na rośliny Olivii złotą taśmą.

Wykorzystuj przestrzeń w kreatywny sposób, zwłaszcza w kompaktowej sypialni. Olivia dostała ostatnio małe podwójne łóżko, dlatego nie wyrośnie z niego zbyt szybko, ale zajmuje ono dość dużo miejsca. Szafa narożna zapewnia mnóstwo miejsca do przechowywania, a niustawna przestrzeń za drzwiami została praktycznie wykorzystana.

Biurko z prostym krzesłem, lampa biurkowa i organizatory na papiery pozwalają Olivii skupić uwagę, gdy musi odrobić lekcje. Pozwólmy dzieciom bawić się i eksponować ich ulubione przedmioty. Olivia zaczęła wypełniać pustą ramkę zbieranymi przez siebie figurkami i pamiątkami.

Pozwólmy dzieciom wybrać własną paletę barw. Jeżeli nie chcesz malować ścian, kolorowe i wzorzyste tekstylia są łatwym sposobem na wprowadzenie ulubionego koloru. "Podobało mi się wybieranie farb do mojej sypialni - moim ulubionym kolorem jest granatowy, ale neonowe barwy też są fajne," mówi Olivia. "A najlepsze w moim pokoju jest łóżko!"

Zdjęcie Olivii w jej sypialni.

Uwielbiamy, kiedy klienci kreatywnie podchodzą do naszych produktów. Do dzieła! Pamiętajcie jednak, że wprowadzanie zmian i poprawek do produktów IKEA, które w związku z tym nie mogą być odsprzedawane i używane zgodnie z ich pierwotnym przeznaczeniem, oznacza utratę gwarancji oraz możliwości zwrotu.

Realizacja
Projekt wnętrza: Sam Grigg
Zdjęcia: Alicia Taylor