Eduki nagusira joan

Etxe bat bisitatzea: solairu irekiaren diseinu bat etxe natural baterako

Biltegiak hormigoizko gune handiak izaten dira, eta ez daude etxe gisa erabiltzeko pentsatuta. Baina horrek ez du esan nahi bizitza modernoaren erritmoekin espazio malguak izan daitezkeenik.

Solairu irekia, sabai altuekin eta zurezko plataforma batekin.
Solairu irekia, sabai altuekin eta zurezko plataforma batekin.

«Ez genuen pentsatu biltegi bat aurkitzea; egia esan, guri egokitu ahal izango genukeen espazio bat bilatzen ari ginen», esan dute Kyra eta Davek. Bere espazioaren barruan, hainbat esparruk hartzen dute parte familiaren bizitzaz gozatzeko: beheko solairuaren erdian egongela, etxeko bulegoa eta argazki estudioa.

Kyra eta Dave sukaldean, zurezko jangela eta aulki beltzak dituen mahai batekin.

Biltegiaren tamaina eta forma guztiz berriak dira, ohiko etxebizitza baten aldean. Hormarik ez egoteak eta diseinu irekiak espazioa modu desberdin batean planifikatzea errazten dute. «Plataforma altxatuak erabili ditugu, espazioak nolabait bereizteko», azaldu du Kyak. «Sukaldea nire eremu gogokoena da: hemen janaria prestatzea eta afaltzera lagunak etortzeak zeinen berezia den gogoratzen didate».

Elementu naturalak, kolorea eta jatorrizko testura batzuk gehitu behar zaizkio biltegiko hareazko naturari».

Kyra, Sidney

Oheak marra urdinak eta zuriak ditu, eta lorategi txiki batean, pinu-kaxak eta landare altuak loreontzietan.

Espazioa beti pribatua ez bada ere, pertsonala izan daiteke. «Gure logela mundu guztiari irekita dago, baina gure bidea aurkitu dugu, lagunak, lankideak eta ezagutzen ez gaituzten pertsonak deseroso senti ez daitezen. Ez dugu gure argazkirik behar horma guztietan», dio Kyrak.

Ez duzu kanpoko espazio bat behar naturarekin konektatzeko. Atondoan, Kyra eta Davek belar artifizialeko moketa bat gehitu dute eta lorategiko altzariak erabili dituzte etxearen barrun. Leihate izugarrietatik sartzen den eguzkitan gosariez gozatzeko erabiltzen dute espazioa.

«Hiriko oihanaren» joera gero eta handiagoa da. Kanpoko landako dutxan, Kyra eta Dave landare igokarien eta belarraren konbinazioa izan ziren, giro naturala nabarmentzeko. «Kanpoko guztia oso naturala izatea nahi genuen, beraz, ikuspegi irekia eta erraza erabiltzen dugu», azaldu du Kyrak «Etxearen zati gogokoena da», dio Davek.

Gure lanaren naturara eta gizarte bizitzetara egokitzen den espazio batekin askatasuna ematen digu».

Kyra, Sidney

Kyra eta Daveren argazkia sukaldean.

«Biltegi batean bizitzearen berezitasun guztietara egokitzen gara», adierazi du Kyrak. «Desabantailekin bizitzen ikasten duzu, abantailak izugarriak direlako», dio Davek.

Ertzak zorrotzak dira, «Gauzak apurtzen dira, teilatuak itoginak ditu eta horman erosketaren zerrenda bat dago, nork daki norena den, baina horrek guztiak nortasuna ematen dio», esan du Kyrak.

Ez da garbitzeko lekurik errazena «Argi dago bi pertsonentzako lana dela. Punta batetik has zaitezke, eta bukatu duzunean hasieratik hasi behar zara», esan du Davek.

Berezko klima dauka «Tenperatura ia ezin da kontrolatu. Gauez ez da leku atsegina. Dena den, ohean argi bat edukitzeak dena ilun dagoenean zure espazioa definitzen eta berotasuna ematen dio», dio Davek.

Kyra eta Daveren etxeko solairuaren oinplanoa.

Zoruaren mailan, argazki estudiora, sukaldera eta egongelara garamatza atondoak. Logela espazio horren zati bat da, eta egongelari bizkarra ematen dio. Bi espazioak banatzeko, RISÖR holtza erabiltzen dute. Logelatik kanpora irteten bada, kanpoko dutxa aurkituko dugu.

Izugarri atsegin dugu bezeroek gure produktuak sormenez erabiltzea. Ausartu zaitez zu ere! Baina kontuan izan behar duzu IKEA taldeko produktuetan aldaketak eginez gero ezin izango ditugula berriz saldu edo hasieran zuten erabilerarako erabili; beraz, IKEA taldeko berme komertzialak eta itzultzeko eskubidea indargabetzen dira.

Egileak
Barruko diseinua: Carl Braganza
Argazkiak: Lisa Cohen
Jarraitu Kyra Instagramen @kyrabartley
Jarraitu Dave Instagramen @davecollinsphotography