Ochrana osobných údajov
Partnerstvo s dôverou

Keď sa IKEA rozhodla vytvárať kvalitné bytové zariadenie za nízke ceny, vedeli sme, že to nemôžeme urobiť bez pomoci veľmi dôležitého partnera – našich zákazníkov. Či už ide o prípravu nákupu prostredníctvom katalógu IKEA, vyzdvihnutie tovaru v samoobslužnom sklade alebo montáž nábytku IKEA – pracujeme spoločne na tom, aby sme vytvorili lepší každodenný život za také ceny, ktoré si bude môcť dovoliť každý. IKEA chce byť pre svojich zákazníkov partnerom. Bez vás nemôže IKEA existovať. Toto partnerstvo sa týka aj spôsobu, akým narábame s vašimi osobnými údajmi. Zhromažďujeme iba také informácie, ktoré potrebujeme na to, aby sme vám zabezpečili lepší nákup. Aby sa mohla vytvárať lepšia IKEA, potrebujeme vašu pomoc. Pomôžete nám tak, že nám poskytnete informácie, ktoré nám umožnia zabezpečiť pre vás lepšie služby. Dolu nájdete niekoľko dôvodov, prečo od vás žiadame vaše osobné údaje, aj to, ako budú tieto informácie využité.

Máte právo prístupu k svojim osobným údajom, ako aj právo na ich opravu, likvidáciu a ďalšie práva vyplývajúce z ustanovenia § 28 Zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov.

Spracovanie sa môže uskutočniť manuálne alebo automatizovane, a to i prostredníctvom sprostredkovateľov a tretích osôb, aj mimo územia Slovenskej republiky v inom členskom štáte EÚ.

Poskytnutý súhlas možno kedykoľvek odvolať telefonicky v Kontaktnom centre IKEA na telefónnom čísle 02/48 226 111 alebo e-mailom na adrese: privacy.officer@ikea.com alebo písomne na adrese: Privacy officer, IKEA Bratislava, s. r. o., Ivanská cesta 18, 821 04 Bratislava.

IKEA FAMILY

Odoslaním formulára súhlasíte dobrovoľne s tým, aby spoločnosť IKEA Bratislava, s. r. o. spracovávala vaše osobné údaje v zmysle § 11 Zák. č. 122/2013 Z. z. v rozsahu uvedenom v tomto formulári, za účelom poskytovania výhod, zliav a ponúk členom klubu IKEA FAMILY, ako aj s uchovávaním osobných údajov o vami vykonaných nákupoch za účelom vyhotovovania štatistík pre interné účely spoločnosti IKEA Bratislava, s. r. o. Súhlas dávate na dobu do jeho odvolania, najdlhšie však na obdobie svojho členstva vo vernostnom klube IKEA FAMILY. Členstvo v klube IKEA FAMILY zanikne, ak člen nebude päť rokov aktívne využívať členskú kartu. Prevádzkovateľ následne zlikviduje osobné údaje fyzickej osoby, ktorá prestala byť členom klubu.

Osobné údaje člena klubu IKEA FAMILY budú zaevidované v databáze klubu IKEA FAMILY. Osobné údaje budú spracúvať nasledovní sprostredkovatelia: Quant Marketing Company Ltd, 77 St Martins Lane, London WC2A 4NN , Veľká Británia, spravovanie databázy členov; IKEA Services AB, Sjögatan 1, 252 25 Helsingborg, Švédsko, prevádzka terminálov; Apsis Sweden AB, Stormgatan 11, 211 20 Malmö, Švédsko, zasielanie newsletterov. V rámci regionálnej organizácie IKEA budú vaše údaje spracovávané určenými zamestnancami IKEA Bratislava, s. r. o., Ivanská cesta 18, 821 04 Bratislava, IKEA Česká republika, s. r. o. Skandinávská 15a, 155 00 Praha 5-Zličín a IKEA Lakberendezési Kft., Örs vezér tér. 22, H-1148 Budapest, Maďarsko.

V prípade udelenia súhlasu so zasielaním obchodných informácií prostredníctvom elektronického kontaktu (napr. e-mailom alebo SMS) alebo poštou, súhlas dávate na dobu do jeho odvolania, najdlhšie však na obdobie svojho členstva vo vernostnom klube IKEA FAMILY. Súhlas je možné kedykoľvek odvolať na adrese: Privacy officer, IKEA Bratislava, s. r. o., Ivanská cesta 18, 821 04 Bratislava.

Voliteľným bonusom člena klubu IKEA FAMILY je možnosť získať novinky a ponuky zasielané e- mailom alebo poštou. V prípade, ak si člen KLUBU neželá, aby ho IKEA oslovovala za týmto účelom, svoj nesúhlas môže vyjadriť vyznačeným spôsobom v príslušnej časti prihlášky.

Nákupný zoznam

Aby ste si mohli na našej internetovej stránke uložiť zoznam výrobkov, ktoré si vopred vyberiete, a neskôr si pred návštevou nášho obchodného domu mohli tento zoznam vytlačiť, je potrebné poskytnúť nám vaše osobné údaje v rozsahu uvedenom v registračnom formulári. Odoslaním vyplneného formulára súhlasíte, že vaše osobné údaje bude spoločnosť IKEA Bratislava, s. r. o. automatizovane spracovávať, a to do doby prípadného odvolania tohto súhlasu, ale najdlhšie však na obdobie vašej registrácie na webových stránkach www.ikea.sk.

Ak na to poskytnete svoj súhlas, využije spoločnosť IKEA tieto údaje na prieskum spokojnosti zákazníkov alebo na zasielanie obchodných informácií elektronickými prostriedkami.

Katalóg

Aby sme vám mohli zaslať katalóg, potrebujeme vedieť vaše meno, priezvisko a adresu. Žiadame vás uviesť aj telefónne číslo a e-mailovú adresu. To pre prípad, že by nastal problém a potrebovali by sme sa s vami skontaktovať.

Nákup

Pri nákupe na faktúru vás žiadame uviesť osobné údaje potrebné na vystavenie faktúry. Tieto informácie budú použité iba na tento účel.

Služby zákazníkom

Aby sme mohli odpovedať na vaše otázky, potrebujeme vaše osobné údaje, ako napr. meno, priezvisko, adresu a telefónne číslo. Tieto osobné údaje sa použijú iba na zodpovedanie vašich otázok.

V niektorých prípadoch, napr. pri doprave tovaru, ktorú zabezpečuje externá firma, musíme vaše osobné údaje poskytnúť tretej osobe – inak by nebolo možné zabezpečiť dovoz tovaru k vám domov. Takéto spoločnosti sú nami striktne monitorované, aby sme sa uistili, že vaše osobné údaje ochránia.

Osobné údaje a informácie, ktoré nám zveríte, u nás aj zostanú.

Ak by ste nemohli IKEA dôverovať, nemohli by ste u nás ani nakupovať. Z tohto dôvodu je pre nás bezpečnosť vašich osobných údajov dôležitá. IKEA neposkytuje vaše osobné údaje iným firmám, sú používané iba na účely IKEA. Niekedy môžu byť vaše údaje odoslané iným oddeleniam IKEA v iných krajinách, ale vždy sú pri tom bezpečne uchovávané a chránené proti zneužitiu.

Cookies

Pri surfovaní po internete majú mnohí obavy o svoje súkromie aj z používania "cookies" na internete. "Cookies" sú malé dokumenty, ktoré zhromažďujú informácie o návštevníkoch stránky. Preto IKEA používa na svojich stránkach iba "session cookies". Tieto sa neukladajú na užívateľskom hard driveri a obsahujú iba neosobné alebo identifikačné informácie o užívateľovi. "Session cookies" sa po zatvorení prehliadača automaticky vymazávajú. Ale poskytujú nám hodnotné informácie. Môžeme z nich zistiť počet návštevníkov na našej stránke či druh prehliadača, ktorý bol použitý. Tieto informácie používame na optimalizáciu a vylepšenie našej stránky. Ak napriek tomu "cookies" nechcete, môžete ich zablokovať v preferenciách vášho prehliadača.

Ak si to neželáte, nebudeme vás kontaktovať (Chat, E-mail)

IKEA vás bude kontaktovať iba v prípade, že nám poskytnete vaše telefónne číslo alebo e-mailovú adresu a požiadate nás, aby sme s vami komunikovali touto cestou. Ak vás bude IKEA kontaktovať a vy nemáte viac záujem dostávať informácie o našich výrobkoch a aktivitách, dajte nám vedieť použitím jednej z možností dole.

Mimo dohľadu, ale nikdy nie mimo dosahu.

Ak sa s nami podelíte o svoje osobné údaje, vždy budete mať možnosť dostať sa k nim. Tieto informácie môžete kedykoľvek zmeniť alebo odstrániť. Stačí iba zatelefonovať, napísať alebo poslať e-mail – vyberte si jednu z možností dole.

Zmenili ste adresu? Dajte nám vedieť.

Ak chcete aktualizovať vaše údaje alebo sa chcete informovať o ochrane osobných údajov,
napíšte nám na privacy.officer@ikea.com

alebo zavolajte na tel. 02/48 226 111

alebo nám napíšte:

Vec: Ochrana osobných údajov
IKEA Bratislava, s. r. o.
Ivanská cesta 18
821 04 Bratislava

Na vaše otázky vám odpovieme čo najskôr.

Prečítaním tejto strany beriem na vedomie a súhlasím s podmienkami využívania a ochrany osobných údajov.

Dňa: 26. 12. 2013