IKEA Service på svenska

Vi har tagit fram en rad kompletterande tjänster som vi hoppas ska vara till din hjälp. Vi finns till för dig såväl före, under som efter shoppingrundan.

Planeringsverktyg, guider och andra verktyg

IKEA Home Planner on screen Att planera och rita ett kök har aldrig varit lättare – med det kostnadsfria webbaserade IKEA planeringsverktyget planerar du enkelt ditt drömkök. Välj skåp och vitvaror och placera ut dem i ritningen. Prova olika färger och material, välj lådor och diskhoar och fullända köket med lämpliga handtag och väggmaterial. Du har hela tiden din ritning framför dig i 3D, vilket ger dig en bra uppfattning om hur ditt drömkök kommer att se ut och fungera i verkligheten.

Köksritningar som du har sparat kan öppnas på alla IKEA varuhus i Finland. Vår erfarna personal på köksavdelningen hjälper dig vidare med din ritning.

Barnens IKEA

Barn tycker vanligen mera om att leka än att shoppa. Vi gör vårt bästa för att barnens besök på varuhuset ska vara så roligt och underhållande som möjligt. Det finns kundvagnar för barn, skötbord, mikrovågsugnar där barnmaten kan värmas, barnmeny i restaurangen, tävlingar och aktiviteter för barnen – allt detta gör att hela familjen trivs på IKEA. Det finns också ett gratis lekrum med en stort bollhav där barnen kan leka under tillsyn medan föräldrarna shoppar.

Åldersgränser: Esbo 3–7 år, Vanda, Tammerfors och Reso: 3–8 år.
Observera att det inte finns servering i lekrummet.

Presentkort

Vill du glädja dina släktingar och vänner med en present från IKEA? Ge dem vårt elektroniska presentkort och låt dem själva välja en present. Hämta IKEA presentkortet i kassan och be att få kortet laddat med den summa du vill ge. Presentkorten kan överlåtas och de har en obegränsad giltighetstid. Presentkorten gäller i alla IKEA varuhus i Finland. Det nedladdade beloppet behöver inte användas på en gång.

Generös retur- och bytesrätt

Heart shaped pillow with arms Du kan byta eller återlämna vilken produkt som helst mot kvitto inom 90 dagar efter köpet. Du får ett tillgodokort när du återlämnar produkten. För SULTAN madrasserna gäller separata anvisningar om byte. Bytes och returrätten gäller inte produkter från Fyndhörnan. Produkterna kan återlämnas till vilket IKEA varuhus som helst i Finland.

Testa din madrass i 90 nätter

Prova madrassen hemma i 90 nätter Det är viktigt för oss att din nya madrass passar dig. Om du märker att madrassen du valt är för hård, för mjuk eller annars olämplig kan du byta den. Sov ändå minst 14 nätter på madrassen innan du bestämmer dig. Fatta inga förhastade beslut – du har 90 nätter på dig att testa madrassen. Du kan byta madrass två gånger. Bytesrätten är i kraft i 90 dagar efter inköpsdagen mot kvitto och madrass. Du transporterar madrassen själv och betalar en eventuell prisskillnad. Om den nya madrassen är billigare än den gamla laddar vi skillnaden på ett tillgodokort.

Svenska specialiteter

Swedish delicacies Överraska familj och vänner med svenska specialiteter. Sill, knäckebröd, lingonsylt – dessa och många andra läckerheter hittar du på Delikatesstorget. Här kan du också köpa dina favoriträtter i IKEA restaurangen, till exempel köttbullar, och tillaga dem där hemma. Här hittar du också matrecept och serveringstips. Blev du hungrig av att shoppa? Stanna till vid Bistro vid utgången och köp en läcker hot dog, en uppfriskande glass eller något annat gott.

IKEA Restaurang & Café

Det kan ta på krafterna att shoppa. Men ingen fara, vi vet var du får krafterna tillbaka. IKEA restaurang och Bistro finns i varje IKEA varuhus. Restaurangen serverar traditionella maträtter och svenska specialiteter. Den är en av de populäraste delarna av varuhuset. Ta en paus från shoppandet och njut av en smaklig måltid och en kopp kaffe till ett oslagbart pris!

Transport- och plockservice

De flesta av våra varor är packade i praktiska platta paket, vilket gör att de är lätta att hantera och transportera. Du kan också ta vår plock- och transportservice till hjälp när du förverkligar dina drömmar. Om du utnyttjar vår plockhjälp behöver du inte själv samla ihop varorna på varuhuset. Pricken över i är att vår transportservice levererar varorna hem till dig enkelt och smidigt.

Plockhjälp 30,- + hemtransport fr o m 39,-

Pris för transportservicen:
Priset bestäms enligt postnumret dit varorna levereras och fraktens vikt.
Observera att varor som lätt går sönder (blommor, glas osv.) inte tas med i transporten.

Hyr vår paketbil!

De platta paketen är lätta att transportera. Du kan ta dem med hem genast och då sparar du också pengar. Om du inte har bil eller om dina inköp inte får plats i bilen kan du hyra en av varuhusets paketbilar.

Hyra 35,- / 1 h, med IKEA FAMILY kort 29,-/ 1 h

Observera att du behöver ett giltigt körkort för att hyra paketbilen. Hyran måste betalas med kort.

Installations- och monteringsservice

Yellow electric drill IKEA möblerna är lätta att montera. Allt du behöver finns i förpackningen. Om du inte vill montera möblerna själv kan du kontakta vår monteringsservice som erbjuder hemmamontering av IKEA produkter till ett rimligt pris. Kontakta vår kundservice i varuhuset för mera information och priser!

Återvinning

Green recycling logo Vi tar hand om din gamla madrass eller soffa! För varje madrass/soffa du köper från IKEA och får hemlevererad tar vi en gammal madrass/soffa för att återvinnas.

Madrass för madrass och soffa för soffa: för varje madrass eller soffa du köper bär vi bort en gammal madrass eller soffa. Återvinningsservicen är tillgänglig endast som en del av transportservicen.

Observera att tjänsten inte är tillgänglig i Åbolands skärgård och på Åland.

Återvinningsservice 40,-/transport
Transportservice från 39,-

Varuhusens öppettider

Må-fr: 10:00 - 21:00
Lö: 09:00 - 18:00
Sö: 12:00 - 18:00
Stängt: 3.11. 11.11. 6.12.

Alla IKEA varuhus håller stängt:
Hur tar jag mig dit?
Med kollektivtrafik:
Se www.reittiopas.fi
Ta IKEA bussen gratis

Med bil:
Se maps.google.com

IKEA Esbo

Adress:
Esbovägen 21, Esbo

Separat lagerbyggnad:
Nämndemansvägen 3
02770 Esbo
Hur tar jag mig dit?
Med kollektivtrafik:
Se reittiopas.turku.fi

Med bil:
Se maps.google.com

IKEA Reso

Adress:
Itäniityntie 15, ResoHur tar jag mig dit?
Med kollektivtrafik:
Se Public transport in Tampere

Med bil:
Se maps.google.com

Tampere store

Adress:
Leppästensuonkatu 4, TammerforsHur tar jag mig dit?
Med kollektivtrafik:
Se www.reittiopas.fi
Ta IKEA bussen gratis


Med bil:
Se maps.google.com

IKEA Vantaa

Adress:
Portmossvägen 18, Vanda

Behöver du mera information?

Om du inte hittar den information du söker här på webbplatsen kan du ringa eller skicka e-post till vår kundservice. Du kan också kontakta oss via IKEA chat.

Kundservice:
Telefon: 09-3482 9400
Chat: klicka här för att komma till vår kundservice chat