Vilkår, betingelser og håndtering af persondata

Vi i IKEA er glade for din interesse for vores produkter og dit besøg på IKEA.dk.

I følge persondataloven har du ret til at blive informeret om behandlingen af personoplysninger og vi bede dig også give os samtykke på at IKEA behandler oplysninger om dig.

IKEA registrerer og gemmer de oplysninger, du giver til IKEA, f.eks. når du køber varer online, bestiller katalog, nyhedsbrev, medlemsskab af IKEA FAMILY eller opretter en profil.

Vi bruger desuden cookies på IKEA.dk til bl.a. at optimere vores hjemmeside, samt oplysninger om hvor mange besøgere vi har og hvilke dele som er mest besøgte. Vi kan desuden give dig mere specifik og relevant information når du besøger vores website. Du kan læse mere om hvilke cookies vi anvender, og hvordan du kan slette dem, i vores cookie politik. Oplysningerne bliver brugt til at kommunikere med dig, gennemføre dine køb og bestillinger, administrere din profil eller dit medlemsskab af IKEA FAMILY og give dig den service, du har bedt om. Har du sagt ja til, at IKEA indsamler dine købsoplysninger til brug for markedsføring, bruger vi disse oplysninger til at målrette vores information og markedsføring til dig i overensstemmelse med dit samtykke hertil.

Vi videregiver kun dine oplysninger til vores samarbejdspartnere, som fx fragtfirmaer, i det omfang det er nødvendigt for at ekspedere dine ordrer. Derudover videregiver vi kun dine oplysninger til vores koncernforbundne selskaber og kun til brug for udarbejdelse af statistiske analyser.

Du har ret til, ved forespørgsel, at få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, og gøre indsigelse mod en registrering i henhold til persondataloven. Hvis oplysningerne er forkerte,ufuldstændige eller irrelevante, har du ret til at få oplysningerne rettet eller slettet. I henhold til loven gemmer IKEA personoplysninger og relevant købsdata I 5 år, i henhold til bogføringspligten.

IKEA er sikker! Vi anvender den seneste sikkerhedsteknologi til kryptering af dine personlige oplysninger, inklusive kortnummer, adresse osv. Vi krypterer oplysningerne ved at bruge SSL 128-bit, når vi sender dem over internettet.

Hvis du vil have mere information eller ændre dine oplysninger, er du velkommen til at kontakte os. Du kan enten skrive til os på adressen IKEA A/S, Mårkærvej 15, 2630 Taastrup, eller kontakte os på telefon 70 15 09 09 eller kontakte os her.