Ochrana osobních údajů v IKEA
Partnerství založené na důvěře
Od chvíle, když se IKEA rozhodla vytvářet vysoce kvalitní bytové zařízení za nízké ceny, bylo jasné, že se neobejdeme bez pomoci našich velice důležitých partnerů - vás, našich zákazníků. Ať už si vybíráte v katalogu nebo v našem samoobslužném skladu či si doma zakoupený nábytek sestavujete - stále přitom s námi spolupracujete na vytváření lepšího každodenního života za ceny, které si může dovolit každý. IKEA na principu partnerství založila svou existenci - bez vás by nebylo ani IKEA.
Toto partnerství se vztahuje i na způsob, jakým zacházíme s vašimi osobními údaji. A jako je nákup v IKEA naší společnou prací, obdobně IKEA přistupuje i k ochraně poskytnutých informací. Shromažďujeme jen ty údaje, které skutečně potřebujeme k tomu, aby se vám co nejlépe a nejpříjemněji nakupovalo. V této části, věnované ochraně osobních údajů, vás chceme informovat o tom, jaké údaje potřebujeme, k čemu je používáme a jak můžete údaje o své osobě změnit, upravit či vymazat.

Věrnostní klub IKEA FAMILY
Odesláním registračního formuláře IKEA FAMILY souhlasíte s podmínkami členství a s tím, aby společnost IKEA Česká republika, s. r. o., IČO: 27081052, zpracovávala vaše osobní údaje, které jste vyplnil/a v tomto formuláři v souvislosti s vaší účastí v klubu IKEA FAMILY a také, aby společnost IKEA Česká republika, s. r. o.,
zpracovávala údaje o vašich nákupech za účelem poskytování vybraných nabídek.
Potvrzujete, že jste informován/a o svých právech vyplývajících ze zákona č. 101/2000 Sb. včetně toho, že poskytnutí osobních údajů je dobrovolné, že máte právo přístupu ke svým osobním údajům, právo na jejich opravu a další práva vyplývající z § 21 tohoto zákona.
Souhlas udělujete na dobu do jeho odvolání, nejdéle však po dobu vašeho členství v klubu IKEA FAMILY.
Souhlas lze kdykoliv odvolat na adrese: Privacy officer, IKEA Česká republika, s. r. o., Skandinávská 15a, 155 00 Praha 5-Zličín.
V případě udělení souhlasu se zasíláním obchodních sdělení
prostřednictvím elektronického kontaktu (např. e-mail anebo SMS) v souladu se zákonem č. 480/2004 Sb. anebo poštou souhlas udělujete na dobu do jeho odvolání, nejdéle však po dobu vašeho členství v klubu IKEA FAMILY.
Souhlas lze kdykoliv odvolat na adrese: Privacy officer, IKEA Česká republika, s. r.o., Skandinávská 15a, 155 00 Praha 5-Zličín.
Zpracování může být prováděno manuálně nebo automaticky,
a to i prostřednictvím třetích osob. Osobní údaje člena klubu IKEA FAMILY budou zaevidovány v databázi klubu IKEA FAMILY.

Zpracování a ochrana osobních údajů členů klubu IKEA FAMILY:
Zpracování může být prováděno manuálně nebo automaticky, a to i prostřednictvím třetích osob.
Osobní údaje člena klubu IKEA FAMILY budou zaevidovány v databázi klubu IKEA FAMILY. Údaje
zpracovávají společnosti: Quant Marketing Company Ltd, 77 St Martins Lane, London WC2A 4NN,
Velká Británie, provoz databáze členů; Adastra, s.r.o., Benešovská 8, 101 00 Praha 10, kontrola
databáze členů; IKEA Services AB, Sjögatan 1, 252 25 Helsingborg, Švédsko, provoz database
členů; Apsis Sweden AB, Stormgatan 11, 211 20 Malmö, Švédsko, rozesílání newsletterů.
V rámci regionální organizace IKEA budou vaše data zpracovávána určenými zaměstnanci IKEA Česká
republika, s. r. o., IKEA Bratislava, s. r. o., Ivanská cesta 18, 821 04 Bratislava, Slovensko a IKEA
Lakberendezési Kft., Örs vezér tér. 22, H-1148 Budapest, Maďarsko

IKEA Business program (IBP)
Osobní údaje fyzických osob (zákazník, autorizovaná osoba) uvedené v Registračním formuláři nebo poskytnuté IKEA v souvislosti s členstvím v IBP nebo realizací Zákaznického účtu bude společnost IKEA zpracovávat s jejich souhlasem pro účely členství v IBP a realizace Zákaznického účtu, a to do doby případného
odvolání tohoto souhlasu. Pokud k tomu zákazník a autorizované osoby dají svůj souhlas, využije společnost IKEA tyto údaje k průzkumu spokojenosti zákazníků anebo k zasílání obchodních sdělení elektronickými prostředky. Udělený souhlas lze kdykoli
odvolat telefonicky v Kontaktním centru IKEA na telefonním čísle 848 848 848 nebo e-mailem na adrese: ikea.info@ikea.com. Osobní údaje bude zpracovávat společnost IKEA Česká republika, s.r.o., která provozuje webové stránky IBP na serverech poskytovatele webových služeb WEB4U s.r.o., Tyršova 551 , 37701 Jindřichův Hradec, a dále zhotovitel členských karet IBP, společnost Cetelem Česká republika a.s., Karla Engliše 5/3208, 150 00 Praha 5.
Zpracování bude prováděno automatizovaně i manuálně a osobní údaje nebudou předávány dalším osobám.
Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Osoby, jejichž osobní údaje jsou zpracovávány, mají právo přístupu ke svým osobním
údajům, právo na jejich opravu a další práva vyplývající z § 21 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Nákupní seznam
Aby jste si mohli uložit seznam vámi předem vybraných výrobků na na našich stránkách a později si seznam například vytisknout před vaší návštěvou našeho obchodního domu, tak je nutné poskytnout nám vaše osobní údaje v rozsahu uvedeném v registračním formuláři. Odesláním vyplněného formuláře souhlasíte, že vaše osobní údaje bude zpracovávat automatizovaně společnost IKEA Česká republika, s.r.o. a to do doby případného odvolání tohoto souhlasu.
Pokud k tomu udělíte svůj souhlas, využije společnost IKEA tyto údaje k průzkumu spokojenosti zákazníků anebo k zasílání obchodních sdělení elektronickými prostředky.
Udělený souhlas lze kdykoli odvolat telefonicky v Kontaktním centru IKEA na telefonním čísle 848 848 848 nebo e-mailem
zde

Služby zákazníkům
Aby mohl pracovník služeb zákazníkům zareagovat na vaše otázky, musí mít k dispozici takové informace, jako jméno, adresa a telefonní číslo. V případě reklamace i podrobnosti o reklamovaném zboží. Tyto údaje potřebujeme jen proto, abychom mohli co nejlépe a pro vás nejuspokojivěji zodpovědět vaše dotazy či vyřídit vaši reklamaci.

Nákup
Také při nákupu vás mnohdy žádáme o kontaktní údaje potřebné pro zpracování platby. Pro potřeby dopravy pak od vás potřebujeme jméno, adresu, telefonní číslo a e-mailovou adresu. Tyto údaje jsou zárukou rychlé dopravy zboží k vašim dveřím a budou použity výhradně pro interní účely.

Katalog
Abychom vám mohli poslat katalog, potřebujeme znát především Vaši adresu. Pro případ, že by nastaly problémy s dodáním, potřebujeme i telefonní číslo a e-mailovou adresu.

Informace, které nám sdělíte, u nás také zůstanou
Kdybyste nemohli IKEA věřit, nemohli byste v ní ani nakupovat. Z toho důvodu je pro nás ochrana vašich osobních důvodů navýsost důležitá. IKEA nesděluje vaše osobní údaje jiným firmám mimo IKEA. Informace, které nám poskytnete, využívá jen a jen IKEA. Někdy sice nastanou případy, kdy Vaše osobní údaje poskytneme některé z našich divizí v jiné zemi, ale v takových případech používáme všechny dostupné administrativní, technické i fyzické způsoby ochrany dat, abychom zabránili jejich možnému prozrazení, použití, změně či zničení. Stručně řečeno se všemi dostupnými prostředky snažíme chránit vaše osobní údaje před předvídatelným nebezpečím. V některých případech však opravdu musíme některé vaše údaje sdělit jiným společnostem, které pověříme jejich zpracováním, protože od nich chceme, aby vám poskytly určité služby. Zpracování osobních údajů probíhá v těchto případech podle našich pokynů.

Příkladem může být dopravní společnost, která rozváží zakoupené zboží – takové firmě musíme sdělit vaše jméno a adresu, aby vám zboží mohla dopravit. Dalším příkladem můžou být společnosti, které zpracovávají údaje z přihlašovacího formuláře IKEA Family klubu a zabezpečují elektronickou databázi členů IKEA Family klubu a vydání a doručení elektronických IKEA Family karet zaregistrovaným členům a případné e-mail Newslettery

Nicméně všechny takové společnosti pečlivě sledujeme, abychom si byli jisti, že data našich zákazníků jsou opravdu v bezpečí.

Kontaktujte vy nás, my vás bez vyzvání kontaktovat nebudeme (chat, e-mail)
IKEA vás bude kontaktovat jen v tom případě, že nám poskytnete Vaši e-mailovou adresu a požádáte nás, abychom s vámi tímto způsobem komunikovali. Pokud vás IKEA kontaktuje a vy byste raději informace o produktech a speciálních nabídkách nedostávali, dejte nám vědět jedním z níže uvedených způsobů.

Sejdou z očí, ale zůstanou na dosah
Když se rozhodnete svěřit nám své osobní údaje, nevzdáváte se možnosti přístupu k nim. Naopak – kdykoliv můžete zadané informace měnit, aktualizovat nebo vymazat, a to buď telefonicky, písemně nebo e-mailem s využitím jedné z níže uvedených možností. Chcete-li, můžete nás požádat, abychom vám sdělili, zda a případně s kým jsme se o vaše údaje v rámci IKEA podělili. Vaše osobní údaje jsou jen pro vaše osobní použití a podle standardních zákonů si u nás ukládáme pouze důležitá, odpovídající a nezbytná data. Když už některý údaj nepotřebujeme, vymažeme ho.

Změnili jste jméno a adresu? Dejte nám vědět!
Pokud budete chtít vaše kontaktní informace aktualizovat, vymazat vaše jméno z našeho adresáře elektronické pošty nebo se budete chtít zeptat na něco, co s ochranou údajů souvisí, neváhejte a kontaktujte nás.
Chcete-li nás kontaktovat e-mailem, klikněte zde.

V případě telefonického dotazu volejte na telefonní číslo: +420 848 848 848.

Můžete nám také napsat na adresu:
Privacy Officer
IKEA Česká republika, s.r.o.
Skandinávská 15a
155 00 Praha
Czech republic
e–mail

Vašim dotazům a problémům se budeme věnovat v nejbližším možném termínu.

Používáním této stránky vyjadřujete souhlas s naším systémem zpracování osobních údajů.
IKEA Česká republika, s.r.o.
Sídlo: Praha 5, Zličín, Skandinávská 1/131, PSČ 155 00
IČ: 270 81 052
DIČ: CZ27081052
Společnost IKEA Česká republika, s.r.o. je zapsaná v OR vedeném Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 94828. Datum zápisu 1. září 2003